Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

"Pofa be és vedd el a pénzem" – ennyit mondanánk a Dacia-kereskedésbe belépve, ha az X-Tomi által tervezett kétajtós Logant tényleg gyártanák.

Hogy mi olyan különleges a kupé Loganban, hogy még a Carscoops is foglalkozott vele? Ezt mondja el helyettünk inkább a tervező: "Íme, itt a Dacia első kupémodellje, amely formailag a Logant idézi, de annál alacsonyabb és rövidebb, nagyobbak a kerékívek, kerekek, valamint a lámpák, lökhárítók is sportosabbra vannak szabva." Magyarul semmi különös, de a dizájn finomhangolása mégis csodákat tett az autóval.

Ha az új Logan alapján tervezett kupé nem jönne be ennyire, akkor talán megpróbálnánk azzal érvelni, hogy X-Tomi könnyű helyzetben volt, hiszen a sportosított 1300-as Daciát tervező Alexandru Marishoz hasonlóan neki sem kellett figyelembe vennie olyan földhözragadt szempontokat, mint hogy eladható lenne-e egy ilyen modell, de a helyzet az, hogy ebben esetben az átalakítás annyira minimális, hogy nem valószínű, hogy az jelentősen megdobná a kocsi árát.

Végeredményben kapnánk egy Daciát, amely olyan olcsó lenne, mint a Logan, és talán egy kicsit még büszkék is lehetnénk rá, ami valljuk be, történelmi pillanat lenne a román márka életében.

(Forrás: Carscoops, fotó: X-Tomi Design)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.