Az ausztrál azt mondja, mindkét Mercedes pilóta érdemes lenne a bajnoki címre, de mégis a németet tartja esélyesebbnek.

A Mercedes csapattársak, Rosberg és Hamilton ismét megküzd majd a címért a reflektorok alatt a sivatagban. A német jelenleg is tartja 12 pontos előnyét a ranglista élén, és a harmadik hely már elég lesz, hogy “megkoronázzák”, bárhol is végezzen Hamilton.

“Én senkinek sem szurkolok. Korábban már megkérdeztek idén, hogy ki nyerne, és azt mondtam, hogy szerintem Nico, mert mindenki más Lewist említette – mondta Ricciardo. – De ha most újra megkérdeznél, még mindig azt mondanám Rosberg, mert ő van jobb helyzetben ezen a hétvégén.

Ricciardo hozzátette, hogy bárki nyerje is címet, az méltó bajnok lesz.

“Ha megnézed Lewist és Nicot, bármelyikük is legyen a bajnok, mindkettejüknek megvannak a maga érdemei – mondta az ausztrál. – Rosbergnek rengeteg pole-ja és győzelme volt. Volt néhány jó sorozata, amiből sokat győzelemre váltott, miközben Lewis pedig visszatért és felküzdötte magát. Szóval, ha Lewis nyer, az egy fantasztikus visszatérés lesz, de ha Nico nyer, nos… Ő egész évben odatette magát.”

A Red Bull pilótája még létfontosságú szerepet játszhat a címért folyó harcban, ha képes elvenni pontokat Rosbergtől, vagy Hamiltontól, és figyelmeztette őket, hogy ne várjanak semmilyen szívességet.

“Én senkinek sem teszek szívességet, és senkinek sem kedvezek. Ha fel tudom magam küzdeni a dobogóra és megszerezni az ezüstöt, akkor meg fogom tenni, és ha ez megváltoztatja a bajnokság eredményét, hát legyen. Meg fogjuk próbálni, és mókázunk egy kicsit. Remélhetőleg ez nem egy statikus verseny lesz.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon