Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Világjárvány ide, világjárvány oda, az Ausztrál Nagydíj nem marad el.

Arról ír a motorsport.com és az Autosport is, hogy ottani idő szerint péntek reggel megkapták a futam szervezőitől a részletes hétvégi programot, amelyben a tervezettekhez képest nincs változás.

Közben...

  • Victoria állam miniszterelnöke, Daniel Andrew azt javasolja, ha az F1 meg is tartja a futamot, akkor azt nézők nélkül bonyolítsák le.
  • Az FIA-szóvivője pedig azt nyilatkozta, hogy a szövetség egészen addig a versenyhétvége megtartása mellett van, amíg 12 autó fel tud állni a rajtrácsra, kivéve, ha az ausztrál szervezők le akarják mondani.

Az biztos, hogy a McLaren nem láthatjuk Melbourne-ben, miután visszalépett, ugyanis koronavírus-fertőzött lett az egyik alkalmazottjuk – mellette egyébként további hét ember koronavírus-gyanús a paddockban, őket elkülönítették.

Értesülések...

  • A Parc Fermé az F1-insider.com információira hivatkozva azt írja, hogy a Ferrari sem fog elindulni a futamon.
  • BBC pedig már azt is megerősítette, hogy Sebastian Vettel (Ferrari) és Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) már le is léptek Melbourne-ből, utóbbi távozása azt is jelenti, hogy az Alfa Romeo sem vállalja a szereplést.
  • A Motorsport Week úgy tudja, szavaztak a csapatok: az Alfa Romeo, a Ferrari, a Haas, a McLaren és a Renault nem akar versenyezni, a Red Bull és az Alpha Tauri pályára gurulna, míg a Mercedesnek azt mondta a Daimler, hogy ne vegyenek részt a versenyen. A Racing Pointot és a Williamst pedig valamiért kihagyták a felsorolásból.

Az egész érthetetlen, miközben a legtöbb ország sportágtól függetlenül felfüggeszti a profi bajnokságokat, az F1 hajthatatlanul megy előre.

UPDATE: TÖRÖLTÉK A FUTAMOT!

(Forrás: motosport.com, Autosport, Parc Fermé, fotó: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.