Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Onnan jöhet Pierre Gasly utódja, ahova a francia elődje ment.

A 2019-es idényre a Red Bull előléptette Pierre Gaslyt, vagyis ő lett a Renault-hoz távozó Daniel Ricciardo utódja, azaz Max Verstappen csapattársa. A francia alatt egyelőre viszont döcög a szekér, és ha ez így folytatódik és csalódástkeltő szezont produkál, az kifejezetten rosszul érintheti őt: távoznia kellene a csapattól – valószínűleg mehetne vissza a Toro Rossóhoz, vagy rosszabb esetben csak teszt- és fejlesztőpilótának az RB-családba.

Sőt állítólag a Red Bull-tanácsadó Helmu Markónak már annyira elfogyott a türelme Gaslyval szemben, hogy már tárgyalásokat is kezdeményezett az utódjául kiszemelt rutinos Nico Hülkenberggel, akit idény végéig köt szerződés a Renault-hoz – derül ki a Motorsport.com információiból – ez így pedig egy édes bosszúval is felérhet.

Hülkenbergnek van egy kifejezetten kellemetlen rekordja: a 2010 óta tartó F1-es pályafutása során eddig egyetlen egyszer sem ért még ért dobogós helyen célba, 164 futamon nem ért oda az első három hely valamelyikére. Igen, ez (negatív) csúcs a sportág történetében. De azért tudhat valamit, ha még mindig az F1-ben szerepelhet.

Eközben...

(Forrás: hu.motorsport.com, fotó: Red Bull Racing)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.