Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha a szénszálas anyagból készült sportkocsi nem lenne elég menő, az Icona Vulcano mutat valami újat: a karosszériáját teljes egészében titánból készítették.

Ígéretes tanulmányautóként indult néhány éve az Icona Vulcano karrierje, de a szuper-sportkocsik között már nem lehet kitűnni a dögös formával vagy bitangerős motorral. A következő prototípushoz ezért valami merőben újat találtak ki: a karosszériáját nem szénszálas anyagból vagy alumíniumból, hanem a világon elsőként teljes egészében titánból formázták. Ez a fém pedig olyan menő, hogy akárcsak a rozsdamentes acél karosszériás DeLoreant, úgy a Vulcanót sem festették le.

A vázszerkezet szénszálas anyagból van, és az utastérbe is került belőle, ahol Sabelt versenyüléseket, Ferrari-féle kormánykereket és Tesla-stílusú táblagépet is találunk. A motort sem hanyagolták el, hiszen bár a Corvette ZR1 6,2 literes V8-asáról van szó, de az a Claudio Lombardi dolgozott rajta, aki a nyolcvanas években a Lancia többszörös rali-világbajnok csapatának versenyigazgatója, a ’90-esekben pedig a Ferrari F1-csapatának műszaki főnöke volt, így tud egy-két dolgot a motorokról.

Most jöjjenek a számok: a Vulcano motorja 670 lóerőre és 840 Nm-re képes, így 2,8 másodperc alatt gyorsul százra és a végsebesség 355 km/óra felett van. De ennél is érdekesebb, hogy az Icona szuperautója a világ első titánból készült karosszériáját hordja, ennek pedig meg is van az ára. 2,5 millió eurót kérnek a Vulcano Titanium egyetlen elkészült példányáért, ami több, mint amennyibe egy Bugatti Chiron, vagy akár a Lamborghini Centenario kerül.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.