Egy darabka történelem ez a nyitott tetős Ford GT40

A Ford GT40 már önmagában is igazi legenda, hiszen amellett, hogy négyszeres Le Mans-i győztes, sportkocsiként is a legkívánatosabbak közé tartozik. Még inkább az lett volna, ha valóra válik ez a nyitott tetős prototípus, így azonban még értékesebb ez az egyetlen eredeti GT40 Roadster, ami most eladósorba került.

1965-ben készült el ez a nyitott tetős prototípus, ami tovább növelhette volna a Ford GT40 egyébként is óriási népszerűségét. Például azzal, hogy magasabb termetűek is vezethették, hiszen a GT40 arról kapta a nevét, hogy 40 inch magas, ami alig több, mint egy méter, úgyhogy a termetes sofőröknek igencsak szűkös volt a 133 példányban gyártott utcai változat.

A kormánynál Carroll Shelby, mellette Henry Ford II foglal helyet

De a roadsterből csak 6 darabot építettek, és közülük ez az egyetlen, ami az eredeti formájában fennmaradt a mai napig. 52 éves kora ellenére csodálatos állapotnak örvend, pedig hosszú a története. Az évek során olyan legendák ültek a kormánya mögé, mint Carroll Shelby és Jim Clark, majd több tulajdonoson is átment, de mind megőrizték ilyennek.

Ez a GT40 amellett, hogy gyönyörű, még a vezetés klasszikus élményét adja, hiszen 4,7 literes V8-as motorja körülbelül 350 lóerős, amit négyfokozatú kézi váltóval kell beosztani. Persze a vezetése tartogat meglepetéseket, hiszen a jobbkormányos autóban jobb kézre esik a váltókar, és úgy tűnik, mintha nem sok hely lenne a vezető és az utas között.

A ritkaság most a londoni Girardo & Co kínálatába került, és az árát csak komoly érdeklődésre árulják el, ami azt jelenti, hogy rengeteg pénzbe kerül.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon