Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Michael Schumacher 2013. december 29-én, azaz hat évvel ezelőtt szenvedett súlyos, életveszélyes agysérüléssel járó síbalesetet a franciaországi Meribelben. Azóta nem láttuk a hétszeres világbajnok F1-es legendát, és azóta sem tudni pontosan, hogy milyen állapotban van.

Ami biztos, hogy Schumi kilenc hónapig feküdt kórházban, és miután több életmentő agyműtét és mesterséges kóma után felébresztették, állapota lassú javulást mutatott. Ennek is volt köszönhető, hogy 2014 őszétől kezdve már a család svájci otthonában ápolják.

Ennyit lehet tudni biztosan, minden más bizonytalan, ugyanis hivatalos közlemény a baleset óta sem érkezett a családtól, teljes a hírzárlat.

Olyan hírek is napvilágot láttak, miszerint Schumacher szeptember környékén őssejtkezelésen esett át egy párizsi kórházban, amelynek egyik, névtelenséget kérő kórházi dolgozója azt mondta, hogy a hétszeres világbajnok tudatánál van.

Ezen kívül korábban még két infó érkezett viszonylag hiteles forrásoktól:

  • A német pilóta egyik orvosának másfél évvel ezelőtti anonim nyilatkozatából annyit lehetett kivenni, hogy a felépüléshez csodára van szükség – ezt valahol mindannyian sejtjük, hogy így van.
  • Egy közeli barát viszont tavaly november elején elárulta a német Bunte magazinnak, hogy Schumacher a körülményekhez képest jól van, ami az erőnlétének köszönhető.

Schumacher felesége legutóbb nyilatkozott férje állapotáról, de abból érdemi dolgot nem lehet megtudni, csak annyit, hogy Schumi a lehető legjobb kezekben van.

Mi (is) nagyon szorítunk neki!

(Fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.