Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem sokáig örülhetett a leggyorsabb szériagyártású sportautó címének a Nürburgringen a Lamborghini Huracán Performante, mert egy kevésbé ismert kínai cég elektromos szuperautója máris letaszította a trónról. De ehhez az olaszoknak is lesz egy-két szava.

Sok kétség merült fel, amikor a Lamborghini bejelentette, hogy a Huracán Performante a 6 perc 52 másodperces köridejével megszerezte a leggyorsabb szériagyártású sportkocsi címét a Nürburgringen. Az olaszok a belsőkamerás felvétellel és saját telemetriai adataikkal igazolták a gyors kört, de máris itt egy újabb sportkocsi, ami bejelentkezett az elsőségért.

A kínai Nio EP9-ről van szó, egy 1360 lóerős, tisztán elektromos hajtású sportautóról, ami novemberben futott 7 perc 5 másodperces köridejével már a leggyorsabb elektromos autónak bizonyult, most pedig mentek egy 6 perc 45,9 másodperces kört is. Ezzel pedig nemcsak hat másodpercet vertek a Lamborghinire, de kettőt a szintén rekorder Radical SR8 LM-re is.

De van itt egy apró betűs rész, ami biztosan az olaszoknak is feltűnt már. Sorozatgyártású sportkocsiról van szó, és a Nio EP9-et valóban tervezik gyártani, de egyelőre csak ez az egy van belőle. A 2,7 másodperc alatt százra gyorsuló, 313 km/órás végsebességű kínai szuperautónak ezért még várnia kell egy kicsit, hogy tényleg elismerjék az elsőségét.

Figyeld, milyen félelmetesen gyors, és hallgasd, milyen hangokat ad ki az elektromos hajtás:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.