Ha az a kérdés, hogy miért sikeres Elon Musk minden vállalkozása akkor a kézenfekvő válasz, hogy azért, mert a srác (srác...) egy zseni, de azért a dologhoz nagyon sokat hozzáad az alábbi történet is, ami egy Tesla balesete után történt, és elég pontosan rávilágít, hogy mi a különbség a Tesla és a többi autógyártó között.

Magában a balesetben persze nem volt semmi szívderítő: a Tesla Model 3 sofőrjének csaknem 100 km/h-s sebességgel sikerült belerongyolnia egy álló autóba, amiben legfeljebb annyi pozitívumot lehet találni, hogy a kocsi vezetője egy apró karcolás nélkül megúszta:

- számolt be a balesetről az autó tulajdonosa, akinek ezen kívül két apró észrevétele volt a balesettel kapcsolatban:

  • az egyik, hogy a Tesla központi érintőkijelzője összetört, és megsebesítette az utasát,
  • ennek következtében pedig a kesztyűtartót sem volt egyszerű kinyitnia (aminek a kezelőfelülete szintén az érintőképernyőn található), amiben az autó felelősségbiztosítása volt.

Na és itt kezdődik a szoktalan rész, ugyanis a sofőr észrevételeire maga a Tesla elnöke válaszolt (ő ugyebár Elon Musk), aki néhány órán belül Twitteren jelezte, hogy egy szoftverfrissítéssel megoldják, hogy az autóik kesztyűtartója automatikusan kinyíljon baleset esetén, emellett pedig megvizsgálják a lehetőségét, hogy az autó érintőképernyőjét egy műanyagréteggel vonják be, hogy a törött üveg ne okozhasson balesetet.

Elon Musk on Twitter

@Teslarati Adding software feature to open glovebox automatically when car comes to a stop after a crash. Will look at bonding a thin plastic sheet to the front or back of screen.

Persze, ez a normális hozzáállás - gondolhatnánk, de azért képzeld el, mennyire valószínűtlen lenne a General Motorsnál vagy akár a Mercedesnél (vagy kábé bármelyik másik autógyártónál), hogy a cég elnöke néhány órán belül személyesen válaszol a vásárlói panaszra, és rögtön megoldást is ígér a problémára.

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon