Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Crossoverek terén kezd jól állni a Citroen, hiszen nem sokkal azután, hogy Genfben két ilyen típust is bemutattak, most megmutatták a képeket a harmadikról, ami talán a legdögösebb mindegyik közül.

Linda Jackson, a Citroën vezetője posztolta ki azokat a képeket, amiken a márka újdonságának első tervei láthatók. C5 Aircross a neve az autónak, ami egy középkategóriás crossover, a manapság legdivatosabb fajtából. A formája pedig éppen beillik abba az irányzatba, amit a Citroën manapság követ: masszív arányok, markáns részletek és nagy kerekek jellemzik.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a hagyományos modellek helyett ezeké a crossovereké a jövő, még a Citroennél is. A praktikus C4 Picasso még tartja magát, de az eggyel kisebb C3 Picasso helyére már az a C3 Aircross érkezik, aminek prototípusát éppen Genfben mutatták meg a franciák. A C4 helyett inkább a divatos C4 Cactus fogy, és most jön az eggyel nagyobb C5 Aircross.

A formája ismerős lehet, hiszen két éve, 2015-ben éppen egy ilyen prototípust mutattak be a sanghaji autószalonon. Most már a szériagyártásra kész változatról rántják le a leplet ugyanott, és az autó nemcsak a kínai vevőknek lehet érdekes, hanem nekünk is, hiszen Európában is forgalmazni fogják. A hírek szerint az Év autója díjas Peugeot 3008 alapjára épül a Citroën C5 Aircross.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.