Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az elektromos autóknak kialakított töltőhelyeket gyakran foglalják el belsőégésű motoros autók, és ez ellen tiltakozásul nemrég elektromos autók szálltak meg egy horvát benzinkutat. A tiltakozásnak meg is lett az eredménye.

Az elektromos autók terjedését lehet szeretni vagy nem szeretni, de az biztos, hogy egyre nagyobb hányadát teszik ki a forgalomnak. Az Egyesült Államokban nem egyszer fordult elő, hogy a nemtetszésük kinyilvánításaként hatalmas, benzinpusztító pick-upokkal foglalták el a villanytöltő-állomásokat.

Nálunk úgy alakították ki a nyilvános töltőpontokat, hogy a mellettük lévő parkolóhelyet KRESZ-tábla védi, aki tehát nem töltés céljából parkol oda, büntetést is kaphat, és nemrég Berlinben szállítottak el egy Ford pick-upot, ami egyszerre két helyet is elfoglalt a töltők előtt.

Horvátországban nem ilyen jó a helyzet, ott a szabályok nem védik az elektromos autósokat, a töltők elé parkolókat senki sem büntette meg. Mostanáig.

Security Check Required

null

Igor Kolovrat egy lelkes horvát Tesla-tulajdonos, aki

A demonstráció mindössze néhány percig tartott, és a békés elektromos autósok még vásároltak is a shopban, hogy ne a kutat büntessék, a demonstrációnak pedig meg is lett az eredménye: másnap elkezdték tárgyalni az elektromos töltők előtti parkolás szabályozását.

(Forrás: insideevs.com)

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.