Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy Caterham már önmagában is végtelenül retró, de ezt a gyártó most megfejelte azzal, hogy a Seven minden apró részletét a hatvanas évek stílusához igazította.

Szinte hihetetlen, hogy a mai napig gyártja Colin Chapman legendás sportkocsiját a Caterham. A Seven erősebbnél erősebb kivitelekben is készül, ám ezúttal az egyik alapmodellt faragták át a hatvanas évek stílusában.

A Seven Sprint abban a hatféle pasztellszínben rendelhető, amiben a Lotus is kínálta 1966-67-ben, és a kerekek és éppen olyan krémszínűek, króm dísztárcsával a közepén, mint akkoriban. A Caterham sportkocsijának technikája hű maradt Chapman terveihez, ugyanakkor a motorja igencsak modern: 80 lóerős, turbós Suzuki-háromhengeres hajtja.

Ez az autó olyan stílusos, hogy úgy érzed, neked is mindenképpen hozzá kell öltöznöd. Nem véletlen, hogy a bemutatónak is az egyik legjobb beöltözős autókiállítás, a Goodwood Revival adott helyet, ahol korhű ruhában parádézik mindenki. Mivel a típus hatvanadik évfordulójára készült, ezért csak 60 darab készül belőle, így nincs sok esélye, hogy be tudsz szerezni egyet a tweed zakód mellé.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.