Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Tesla elkezdte bevezetni a teljesen önvezető módot, de egyelőre csak néhány autós kapja meg a bétaváltozatot. A sikeres tesztek után hamarosan minden Teslában megjelenhet, amihez megrendelték ezt az opciót.

Néhány Tesla-tulajdonos már kipróbálhatja a teljesen önvezető módot, amit a minap kezdett el bevezetni az amerikai autógyártó. Autopilot néven már régóta van hasonló funkció a Teslákban, de a kissé megtévesztő nevével ellentétben az még nem teljesértékű robotpilóta, nem lehet szundítani vagy olvasni közben, mint sokan hitték róla.

például képes önállóan haladni az autópályán, saját maga megelőzni más autókat, és még a lehajtókon, csomópontokon és lámpás kereszteződéseken is eligazodik. A Tesla már korábban megmutatta egy videóval, milyen is lesz.

A teljesen önvezető mód egyelőre bétaváltozatban töltődött le néhány olyan autóra, aminek a sofőrjéről már korábban bebizonyosodott, hogy biztonságosan vezet. Az éles teszthez ugyanis elengedhetetlen, hogy a vezető is figyeljen a működése közben, ne tévét nézzen vagy könyvet olvasson, ami okozott néhány furcsa balesetet mostanáig.

A része az is, amikor távirányítással hívhatjuk magunkhoz az autót, és a jövőben újabb hasonló funkciók érkezése várható. A bétatesztelők után hamarosan minden alkalmas Tesla megkaphatja az önvezető módot, Elon Musk szerint akár még az idén.

(Nyitókép: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.