Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Néhány héten belül új típust mutat be a Mazda. Már tudni lehet, hogy a CX-5 utódjáról van szó, és most azt is megvillantották, hogy miért lesz érdemes várnod rá.

Sok gyártó kínál szabadidő-terepjárót, és a Mazda CX-5 a sportosabbak közé tartozik. A hullámzó vonalvezetés eddig is sok vevőt hozott a 2012-ben bemutatott típusnak, ami ugyan egyáltalán nem tűnt még elavultnak, a japánok feszes modellváltási ütemezésében itt volt az idő a leváltására. Hiszen ki mondana réginek egy ilyen autót?

Az új generációs CX-5-öt november közepén Los Angelesben mutatja be a Mazda, és nemcsak ezt árulta el, hanem egy sejtelmes előzetes képet is közölt az autóról. A szokás szerint sötétben készült fotóról nem sok minden derül ki, de azt már most látni lehet, hogy a CX-5 megtartja jól bevált stílusát. A részleteken azonban tovább finomítanak, például nyúlánkabb lesz az oldalsó ablakvonal, és finom krómkerettel hangsúlyozzák ki a vonalát. Azt pedig a korábbi kémfotókról tudni, hogy karakteresebb lesz a hűtőmaszkja is.

A végleges autóra már nem kell sokat várnunk, hamarosan megtudhatod azt is, mi minden mással készül a Mazda arra, hogy az új CX-5-tel elcsavarja a fejed.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.