Ezek közül kerül ki az idei Év autója
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hamarosan kiderül, melyik újdonság nyeri el a 2017-es európai Év autója díjat. A harmincas listából hétre szűkült a döntő névsora, amiből 22 ország 58 autós újságírója választja ki, melyik a legjobb szerintük.

Az utóbbi években hagyományosan a genfi autószalon előestéjén jelentik be, melyik típus nyerte el az európai Év autója díjat. Először a legújabb modellek közül választottak ki harmincat, és ebbe a társaságba olyan izgalmas autók is bekerültek, mint a Fiat 124 Spider, a Jaguar F-Pace és a Tesla Model X. De voltak ott hibridek, kompaktok, és rengeteg crossover. Jól mutatnak együtt, nem?

Az Év autója díjra kiválasztott harminc esélyes nagy része egy képen

A listát végül hétre szűkítették, a döntőbe két kisautó (Citroen C3 és Nissan Micra), két crossover (Peugeot 3008 és Toyota C-HR) és három középkategóriás limuzin (Alfa Romeo Giulia, Mercedes-Benz E-osztály, Volvo S90/V90) is bejutott. Közülük választják ki a legjobbat úgy, hogy az 58 újságíró (köztük két magyar, Csikós Zsolt és Gajdán Miklós) oszt szét fejenként 25 pontot, legalább 5 autó között úgy, hogy egy autónak maximum 10 pontot adhat. A győztes március 6-án este hirdetik ki ezek közül az autók közül:

Melyik típusnak adnád az Év autója díjat 2017-ben?

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.