Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kis téli lakot tervezett a Land Rover, méghozzá úgy, hogy a mínusz 20 Celsius fokban is használható mini faház beférjen egy Discovery Sport csomagtartójába.

A Land Rover mérnökei nem csak autókat terveznek, hanem szabadidejükben néha olyan dolgokat is, mint ez a téli kuckó. A 3,5 négyzetméteres kabin hangulatos kis menedékhely, a két végén lévő üvegablakon át nézheted a havas tájat, miközben a tetejére tehető napelemek ellátnak némi energiával.

A téli lakot ráadásul úgy tervezték meg, hogy szétszerelve beférjen egy Discovery Sport csomagtartójába. A Freelander utódjaként bemutatott Land Rover ugyanis már 5+2 személyes, és a hátsó két üléssort lehajtva 1698 literes a raktere.

Még a gyár hidegkamrájába is elvitték a kuckót, hogy meggyőződjenek róla, akár a sarkköri mínusz 20 Celsius fokot is kibírja. Az első bevetése előtti teszten Kenton Cool próbálta ki, akinek van némi fogalma a hidegről, már 12-szer mászta meg az Everestet.

A Land Rover téli faháza, amit a dán LUKO építészirodával terveztek együtt, a márka rendezvényein tűnik majd fel, de nem tartanánk rossz ötletnek, ha a gyári kiegészítők között is rendelhetővé válna.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.