Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mindig szomorú látványt nyújt egy kiégett autó, de még nagyobb a fájdalom, ha egy limitált szériás ritkaságról van szó. A képeken látható A1 quattro pedig éppen ilyen, hiszen csak 333 példányt gyártott belőle az Audi.

Nem tudni, miért csaptak fel a lángok ennek az Audi A1 quattrónak a hátuljánál, de az biztos, hogy amikor a bázeli tűzoltóság a helyszínre ért, már nem tudták megmenteni a kisautót.

De nem egy szokványos kiskocsiról van szó, hanem az A1 különösen erős limitált szériájáról. Csak 2012-ben és csupán 333 példányban gyártotta az Audi az A1 quattrót, aminek 2 literes TFSI motorja 256 lóerőre és 350 Nm leadására képes, ezzel 5,7 másodperc alatt gyorsul százra és 245 km/óra a végsebessége.

Ami még izgalmasabbá teszi az A1 quattrót, az a négykerékhajtás, ami meglehetősen ritka ebben a kategóriában. A kis Audi ezzel igazi közúti raliautóvá válik, ami megmagyarázza a különös érdeklődést a típus iránt. Az értéke új korában is jelentős volt, és most még többet ér, hogy már eggyel kevesebb fut az utakon belőle.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.