Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Újabb hihetetlen Guinness-rekordot döntött meg a Porsche a Taycannal: a leghosszabb driftelés után ezúttal a leggyorsabb fedettpályás száguldás rekordját javították meg, nem is kevéssel.

A Porsche a legutóbb azzal került be a Guinness-rekordok könyvébe, hogy maratoni távot, 42,171 kilométert drifteltek egyhuzamban a Taycannal.

Most pedig egy újabb furcsa világrekordot írhat a neve mellé a stuttgarti gyártó elektromos autója: nem mentek még épületen belül nagyobb sebességgel, mint a Taycannal.

A driftelést a Taycan hátsókerék-hajtású alapmodelljével teljesítették, ezúttal azonban a Porsche leggyorsabb autójára volt szükség, ezért

A korábbi Guinness-rekord hét évig tartotta magát, akkor 128,4 km/órával mentek épületen belül.

Az Ernest N. Memorial Convention Center hatalmas, több mint 100 ezer négyzetméteres kiállítási csarnokában Leh Keen amerikai autóversenyző ült a volán mögé, hogy minél nagyobb sebességet érjen el.

A pilótának a fényesre csiszolt betonpadló miatt különösen óvatosnak kellett lennie, hogy az épület fala előtt időben fékezzen, mindenesetre első próbálkozásra simán megugrotta a feladatot, és nem kevéssel megdöntötte a korábbi rekordot.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.