Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Több mint ötven évvel ezelőtt nagy feltűnést keltett a monacói herceg és felesége, amint egy csupa ablak Lamborghini prototípussal autózott végig a Formula–1-es futam előtt. Most a jelenlegi uralkodó ismételte meg a kört, ugyanazzal az autóval.

1967-ben mutatta be a Marzal névre keresztelt tanulmányautóját a Lamborghini, aminek nem is a Bertone által tervezett ék alakú, szárnyas ajtós karosszériája volt a legnagyobb érdekessége, hanem inkább a csupa ablak utasfülke, amiben futurisztikusnak szánt ezüstszínű bőrkárpittal bevont fotelek kaptak helyet.

Abban az évben a Monacói Nagydíjra is elvitték a prototípust, ami rögtön nagy feltűnést keltett, hiszen Rainier herceg és felesége, Grace Kelly ezzel tették meg a tiszteletkörüket. Most ismét felelevenítették ezt az eseményt azzal, hogy a veterán versenyautóknak szervezett monacói futamon Albert herceg vezette a prototípust.

A Marzal, amit egy márkatalálkozóra is elvittek, a gyári Polo Storico felújító részleg munkájának köszönhetően ismét eredeti pompájában ragyog. Csak egyedi darab, de nem maradt folytatás nélkül, hiszen ennek ötlete alapján született meg 1968-ban a márka négyüléses túrakocsija, a legendás Espada.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.