Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Már a teljesítménye is elképesztő a Ferrari F12 még izmosabb Tour de France kiadásának, de ennek a példánynak a megjelenése is rátesz egy lapáttal az alapmodellére. A világoskék fényezés az ötvenes-hatvanas években győztes legendás elődét idézi.

780 lóerős teljesítményével a Ferrari F12 Tour de France kivitele a legizmosabb szívómotoros sportkocsik közé tartozik. 6,3 literes V12-es motorjával 2,9 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége 340 km/óra. Már ezekkel a számokkal is helye van az álomautóid között, de ez a példány a festésével sem mindennapi.

Bár az F12 Tour de France legtöbb példányát vörösre, vagy ahogyan a típust bemutatta a Ferrari, sárgára fényezték, a képeken szereplő autónak a tulajdonosa világoskékben kérte, nem véletlenül.

A mindössze 4,35 méter hosszú sportkocsi üresen csupán 1050 kilogrammot nyomott, így a végsebessége elérte a 240 km/órát. Kék fényezésére pedig a francia trikolór színei kerültek fel, ahogyan modern utódjára is.

Az összesen 799 példányban készült F12 Tour de France egyike a képeken látható autó, amit új korában San Diegóba szállítottak ki, és azóta sem sokat mentek vele. Összesen alig több mint 300 kilométert futott ez a csoda, amit az RM Sotheby’s arizonai árverésén kínálnak fel januárban, és 1,2-1,4 millió dollárt, azaz 320-370 millió forintot várnak érte.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.