2019-ben a Ferrari legnagyobb dobása volt az SF90 Stradale, egy 1000 lóerős plug-in hibrid szuperautó, aminek most elkészült a nyitott tetős változata.

A LaFerrari kifutása óta a Ferrarinak nem volt igazi csúcsmodellje, és ezt a szerepet tölti be az egy éve bemutatott SF90 Stradale, aminek ugyan nincs V10-es vagy V12-es motorja, de a maranellói márka 3,9 literes V8-asához három elektromotor is kapcsolódik, így a teljesítménye kereken 1000 lóerő. Most pedig itt a nyitható tetős változata.

Az SF90 Spider méretei nem változtak, a 4,7 méter hosszú, 1,97 méter széles és 1,19 méter magas szuperautó fantasztikusan néz ki, főleg a képeken látható aranysárga színben.

Az egyiket a nyolcfokozatú duplakuplungos sebességváltóba építették, a másik kettő az első kerekeket forgatja, így összkerékhajtású az SF90 Spider. A nyitott tetős modell csak 70 kilogrammal nehezebb a kupénál, 1670 kilogrammot nyom.

a végsebessége 340 km/óra. A 7,9 kilowattórás akkumulátor feltöltésével akár 25 kilométert is képes megtenni tisztán elektromosan, legfeljebb 135 km/órás sebességgel.

Assetto Fiorano néven egy szuperkönnyű változat is készül a nyitott SF90-ből, ami 30 kilogrammal kevesebbet nyom a kupénál is. A lengéscsillapítókat és a hátsó szárnyat áthangolták, a tömeget szénszálas anyagból készült elemekkel és titánium kipufogórendszerrel csökkentették. Fioranóban már körideje is van: 1 perc 19,5 másodperc.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.