Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Fiat retró stílusú kisautójából hamarosan ismét készítenek elektromos változatot, addig is az alapmodellt cserélték le egy mild hibriddel támogatott új motorral.

Nem megy ki a divatból a Fiat 500 retró formájú modern változata, amit 2007-ben mutattak be, és azóta kisebb módosításokkal, elég nagy sikerrel gyártanak. A szigorúbb emissziós normákat még egy ilyen aprócska autóval is be kell tartani, ezért a Fiat most teljesen új motort és mild hibrid rendszert mutatott be hozzá.

A korábbi 1,2 literes, 69 lóerős négyhengeres benzinmotort már csak az automataváltós modellek tartják meg, a többihez egy 1 literes háromhengerest adnak, ami 70 lóerőre és 92 Nm-re képes, tulajdonképpen az 500X-ben látott motor turbó nélküli változata. A váltója hatfokozatú kézi, és

A hátán Hybrid feliratot viselő Fiat a fékezéskor egy 11 amperórás lítiumion akkumulátort tölt, a 3,6 kilowattos elektromotor a generátor és az önindító szerepét is ellátja. A gyáriak szerint

A következő nagy dobás a teljesen elektromos változat lesz, amely akár már az idén bemutatkozhat.

Az 500-asból már korábban is készült elektromos változat, kisebb cégek átépítései mellett 2013-ban jelent meg az 500e, amiben 113 lóerős elektromotor dolgozott, a 24 kilowattórás akku egy feltöltése 130-160 kilométeres hatótávot ígért. Az 500e csak az Egyesült Államokban volt kapható, onnan kerülnek hozzánk is a használt példányok, a most készülő elektromos változatot pedig az európai országokban is forgalmazza majd a Fiat.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.