Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mind modernebbek és sportosabbak lesznek a személyautók, és egyre kevesebb alkalommal készül belőlük haszonjármű-változat. A Fiesta a kivétel, aminek a legújabb generációjából is megjelent a kisfurgon, méghozzá olyan sportos, amivel szívesen lennénk például virágfutárok.

A dobozos haszonjárművek terjedésével egyre kevesebb az igény a hagyományos, személyautó-alapú áruszállítóra, de a Ford még kitart, és a Fiesta legújabb generációjából is elkészítette a kétüléses kisfurgont. Az igazán vonzó változat a Fiesta Sport Van, amit sportosabb lökhárítókkal, küszöbtoldatokkal és 18 colos könnyűfém kerekekkel láttak el.

Odabent is jobb munkakörnyezetet kínál a Fiesta, mint a többi haszonjármű,

hiszen sportosabb formájú a kormánykerék, a pedálok és a váltógomb, de még az ülések is jobban formázottak. Ott lehet a fedélzeten a 8 colos érintőképernyő, aminek SYNC3 rendszere képes az okostelefon-tükrözésre, a vezetésben pedig adaptív tempomat, holttérfigyelő, táblafelismerő és önállóan parkoló asszisztens segíthet.

Persze akkor esik a legjobban a munka, ha az 1,1 literes, 85 lóerős alapmotor helyett az 1.0 Ecoboost 125 lóerős változatával rendelik meg, amivel már a személyautó-kivitel vezetése is élmény volt, vagy az 1,5 literes dízelből nem a 85, hanem a 120 lóerős változatot kérik. 1,3 méter hosszú, 1 köbméteres rakterével, 500 kilogrammos teherbírásával fürge városi kis tehergép a Fiesta, amivel szívesen lennénk például virágfutárok.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.