Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az előző generációs Fiesta ST200 változata elég könnyen elcsavarta a fejünket, a nemrég megismert utódját pedig a pörgős egyliteres motorral is élmény volt vezetni. Sokat várunk ezért az ST új kiadásától, amiről most néhány dolgot megmutatott a Ford.

2017-ben, éppen egy évvel ezelőtt leplezte le a Ford a Fiesta ST új generációját, de azóta nagy volt a csend a sportos kisautó körül. Az eltelt idő alatt vezettük a Fiestát az ezres Ecoboost motorral, és nagyszerű volt kanyarogni vele, de ez nem terelte el a figyelmünket arról, hogy továbbra is nagyon várjuk az új ST változatot. A Ford most néhány részlettel enyhített a kíváncsiságunkon.

Már eddig is tudtuk, hogy a Fordnál egy vadonatúj 1,5 literes, turbós motort fejlesztenek a Fiestához, ami szintén háromhengeres. De ne bánd, mert kereken 200 lóerőre és 290 Nm-re képes, és ahogyan a Fordot ismerjük, a hangjával nem lesz gond.

6,5 másodperc alatt gyorsul százra és 232 km/órával száguldhat az eddigi legmérgesebb Fiesta ST,

amiről egy videót is mutatott a Ford. Az izgalmas vonalvezetésű útszakasz a gyáriak szigorúan titkos belgiumi tesztpálya, ahol a Fiestát rendesen megkergette egy hölgy, Louise Cook, aki arról ismert, hogy 2012-ben első nőként nyert rali-világbajnoki címet a fronthajtású szériaautók kategóriájában.

Már csak azt kell eldöntenünk, hogy a piros vagy a kék ST kulcsaira mennénk rá inkább.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.