Spitfire vadászgépek stílusában épült ez a driftre kész Mustang

Az idén százéves brit királyi légierő tiszteletére készült ez az egyedi Mustang, amihez driftbajnok is adta az inspirációt, ezért az alaposan kiszélesített karosszériát 700 lóerősre izmosított V8-assal hajtják. Az egyetlen példányát jótékony célra árverezik el.

Mi köze egy amerikai izomautónak a brit légierőhöz? Több, mint gondolnád. A második világháborúban önkéntes amerikai pilóták szolgáltak a brit királyi légierőnél az európai légtérben még azelőtt, hogy az Egyesült Államok is harcba lépett volna. Az Eagle repülőszázad emlékére készült ez az egyedi Mustang, a Spitfire vadászgépek terepszínű festésével.

Persze nem ez az Eagle Squadron Mustang egyetlen egyedi vonása, hiszen Vaughn Gittin Jr. driftbajnok közreműködésével a karosszériát és a futóművet is alaposan kiszélesítették, igazi driftre kész gépet építettek belőle. Ehhez az 5 literes V8-ast a gyári készletből rendelhető kompresszorral 700 lóerősre izmosították.

Az egyedi példányt árverésre bocsátják, új tulajdonosa néhány további relikviával is gazdagodik. A váltógomb például egy F-35 Lightning vadászgép fémanyagából készült, és késsel vésték rá az Eagle Squadron emblémát, a műszerfalon pedig ugyanez a vésett minta látható azon a plaketten, aminek alumínium anyaga egy eredeti Spitfire vadászgépből származik.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon