Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sárga fényszórója miatt is különleges lehetne, mégis a kulcsán és az övcsaton található HF2 monogram árulja el, miért ér sokat ez az 1966-ban gyártott Ford Mustang GT kabrió, ami a Le Mans-i futamon is megfordult.

Henry Ford II a legidősebb unokája volt a márkát alapító Henry Fordnak. 1945-től az autógyártó elnökeként dolgozott, és franciaországi tartózkodására rendelték neki ezt a csodás Mustang GT kabriót, ami 1966-ban készült. A festése és a világos bőrkárpitja is eltér a szériától, mégis arról ismerni fel, hogy a kulcsaira és az övcsatjaira a HF2 monogram került.

A 4,7 literes V8-assal szerelték, abból is az erősebb változattal, ami 271 lóerős teljesítményt adott le.

1966-ban a 24 órás Le Mans-i futamon is szerepet kapott a Mustang, Henry Forddal a volánnál, aki ezzel nyitotta meg a pályát. Sikeresen, tegyük hozzá, mert a Ford abban az évben először győzte le a Ferrarit, amit még három diadal követett.

1967-ben egy francia Ford-kereskedő, Robert Chalet meggyőzte az importőrt, hogy adják el neki a főnöki Mustangot,

amiben addigra 15 ezer kilométer volt. Az autó mostanra a fiához került, aki eredeti állapotban őrizte meg, és küldte el a Retromobile aukciójára. 185 ezer eurót, vagyis 60 millió forintnak megfelelő összeget adtak érte.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.