A négyhengeres Mustangot is lehet tuningolni

Az új Mustang továbbra is kétféle motorral kapható, a belevaló V8-as mellett ott a négyhengeres Ecoboost is. Az utóbbit sem érdemes lesajnálni, a Ford most megmutatta, hogy mit lehet még kihozni belőle.

Mindenki tudja, hogy a Mustang az 5 literes, 450 lóerős V8-assal az igazi, de azoknak az országoknak, ahol túl nagy adók büntetnék az amerikai legendát, kínálnak egy négyhengerest is.

Azt a változatot sem érdemes lesajnálni, hiszen arról a 2,3 literes Ecoboost motorról van szó, ami a Focus RS-ben annyira a szívünkbe férkőzött. A Fordnál pedig most egy kicsit tovább tuningolták.

Ez a motor gyárilag 290 lóerőre és 440 Nm nyomatékra képes, de ezzel a csomaggal 330 lóerőt és 475 Nm-t hoztak ki belőle. A hatfokozatú kézi és tízfokozatú automata váltóval is rendelhető Mustang ezzel 4,5 másodperc alatt gyorsul százra, és megfutja a 250 km/órát.

A csomag nem egyszerűen annyiból áll, hogy feljebb csavarják a teljesítményt,

hiszen a Mustang átdolgozott futóművet és fékeket, valamint egy új kipufogórendszert és önzáró differenciált is kap. Az izmosabb négyhengeres Mustangot az egyedi hűtőmaszkjáról tudod felismerni, ahol a paripás embléma oldalra került, de a Pirelli P Zero Corsa abronccsal szerelt 19 colos kerekek is árulkodnak.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon