Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Csak egy nagy zárt pályára és erre az új típusú kézifékre van szükség ahhoz, hogy gyakorolhasd a Gymkhana látványos trükkjeit. Ken Block segítségével fejlesztették, ő is mutatja be a Focus RS legizgalmasabb extráját.

Csak a versenyautókban vagy a driftre épített gépekben szokott lenni olyan profi hidraulikus kézifék, aminek a célja nem az autó rögzítése, hanem az, hogy minél könnyebben megindítsd a hátulját. Most pedig bárkinek lehet egy ilyen kézifékje, még ha nem is hidraulikus. A Ford Performance részlege fejlesztette ki, és Ken Block is tesztelte az új Focus RS izgalmas extráját, aminek a neve Drift Stick.

Széria utcai autóba persze nem lenne értelme hidraulikus kéziféket építeni, mert egyrészt nem legális, másrészt bonyolult is volna a rendszer. Ezért a Fordnál egy olyan elektronikus kéziféket fejlesztettek ki, aminek a karja hasonlít a drifterek kedvenc játékszerére, de sokkal könnyebben beépíthető, és a kezelése is egyszerűbb.

Az új Focus RS pedig tökéletes autó ahhoz, hogy ilyen kéziféket kapjon, hiszen nemcsak összkerékhajtású, de még drift módja is van, ami elősegíti a szórakozást, ha van hozzá egy elég nagy aszfaltozott placcod. Sajnos csak az USA-beli és kanadai vevők rendelhetik meg a 999 dollárért kínált opciót, pedig biztos felénk is lenne rá kereslet.

Nézd meg, hogyan kezeli a Drift Sticket Ken Block:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.