Pazar évet jósol magának a Ford, amivel nagyon egyet tudunk érteni

Jön az új Focus, felfrissül a Mustang, és a Fiesta is kap egy olyan verziót, amiből most bármennyit fel tud venni a piac. Bátran fogadhatunk arra, hogy bitang jó év vár a Fordra.

Zúgjanak a fanfárok, a hazai újautó-piac végre kezd olyan lelkes ütemmel zúzni, mint a válság előtti években. A Ford derekasan kivette a részét a növekedésből, nyolc éve folyamatosan hozza az első helyet a személyautók és kishaszonjárművek piacán. Hogy 2018 még ennél is jobb legyen (nem a helyezésre gondolunk, hanem a darabszámok növekedésére), teljes fegyverarzenált vetnek be újdonságfronton.

Jön a Mustang

A Mustang megteremtette és uralja az megfizethető sportkocsik piacát. Csak náluk kaphatsz a tízmilliós árkategóriában olyan élményautót, amiben egészséges mértékben keveredik a retro és az adrenalin. Odavagyunk érte, ez nem titok, de a komfort és biztonság terén valóban szükségessé vált némi frissítés.

Az új modellévtől LED-es fényszórókról ismered meg az autót, meg az új színekről, mint például ez a metálnarancs. Az automata váltó tízfokozatú, de nyugalom, a kézi váltót is jobban kapcsolhatóvá tették. A dinamikus lengéscsillapítás pedig megint csak azért kerül az autóba, hogy a vezetési élmény fokozása se álljon egy helyben. Várjuk már nagyon, valamikor év közepe tájára időzítik a hazai premiert.

Ezt nem láttuk jönni! A Fiesta is SUV-osodik

Igen, már a csillárról is a SUV-ok lógnak, tök fölösleges is egy kalap alá venni a Dacia Dustert és a Volvo XC60-at, csak azért, mert mindkettő valamilyen mértékben szabadidő-autónak nevezhető. Tény, a piac nem a logika mentén működik, és mindent extra erővel szív fel, amibe nem beülni kell, hanem rá. A Fiesta Active-nak is az a vonzereje, hogy magasabb a normálnál, és műanyag idomok védik körben. Tavasztól már kapható is, akárcsak a sportos ST. Na ez nekünk jóval inkább kéne.

Az sem titok, hogy új Focus is lesz

A Ford verte nagydobra, amikor tavaly év végén saját maga készített kamu kémfotókat az új Focusról, ahogy éppen tesztelik. Azt csiripelik, hogy felismerve a Mustang által meghozott jóságok piacélénkítő szerepét, a Focus vezetése ismét élményszámba megy majd, nem akarnak csupán a tágas, jól felszerelt, de unalmas autók táborába befarolni. Elmaradni látszik a forradalmi dizájnmegújulás, de ha a mostaninál is faintosabb lesz az RS, és kapunk egy izgató ST-t, akkor a formai megújulás hiánya miatt cseppet sem fogunk zúgolódni. Májusban kiderül.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon