Bámulnivaló szépséget teremtett a koreai luxusmárka
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha ilyen léptekkel halad előre a Hyundai nemrég létrehozott luxusmárkája, akkor hamarosan felírhatjuk a Genesis nevét a Lexus és az Infiniti mellé. A most bemutatott Essentia koncepciónak legalábbis azonnal a sorozatgyártását követelnénk.

Ha voltak is fenntartásaid a koreai autómárkákkal kapcsolatban, akkor ezt a sportkupét látva mind szertefoszlik. Azt már tudtuk, hogy a Hyundai és a Kia megbízható autókat gyárt jó áron, és most be kell látnunk, hogy igazi szépséget is képesek alkotni. A New York-i autószalonon leleplezett Genesis Essentia a legapróbb részletéig gyönyörű lett.

A karcsú karosszérián kívül az utastér is figyelemreméltó, amit felfelé nyíló ajtókon át lehet megközelíteni. A prototípus tisztán elektromos hajtású, és mivel az akkumulátort nem a padlóban, hanem az ülések közti alagútban helyezték el, ezért az üléseket és a tetőt is alacsonyabbra építhették a 2+2 üléses túrakocsiban.

A műszaki adatokkal nem fárasztanak minket, csak annyit árultak el a Genesisnél, hogy egynél több elektromotor hajtja az Essentiát, ami ezzel mintegy három másodperc alatt gyorsul százra. A kormánykerekétől a szélesvásznú műszerfalán át az elegáns kapcsolókig az egész belső végtelenül vonzó, már csak azt lenne jó tudni, hogy mikor kerül gyártásba.

Mutatott már korábban is valamit a terveiből a Genesis, nézd meg ezt:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.