Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tudjuk, hogy a Mercedes-tulajdonosokat sokan akarják elpusztítani irigységből, vallási meggyőződésből, vagy csak mert, tudod... Mercedes-tulajdonosok. A német gyártó viszont érthető módon nem nagyon szeretné, ha valaki kiirtaná a vásárlói bázisukat, így előállt a megoldással, ami nem más, mint egy tankká alakított S600.

A Mercedes-Benz S600 Guard megfelel a legszigorúbb, VR9-es ballisztikai szabványnak, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Merciddel nyugodtan leparkolhatsz egy háború kellős közepén, és a golyóálló üveg mögül csöndben nézheted, ahogyan a helyzet szépen-lassan eszkalálódik.

Az autót minden irányból egy különleges acélötvözet védi, amely a különböző lövedékeken kívül a gránátrobbanásnak is ellenáll, az aramid réteggel és polietilénnel megerősített páncélzaton pedig a repeszek sem hatolnak át. Ja és persze az aknák ellen is véd, ami különösen jó hír akkor, ha a lakásodhoz vezető utat az éjszaka folyamán titokban elaknásították.

A németek kifejezetten ügyeltek rá, hogy a kocsi külsőleg ne különbözzön a sima S600-tól, így a rosszfiúknak kicsit nehezebb dolguk lesz, ha ki akarják találni, hogy melyik Merciben ül a fontos ember.

És ha azt gondolnád, hogy a fontos ember eközben halál sápadtan retteg a kocsijában, akkor nagyot tévedsz, a fontos ember ugyanis mindeközben az autóban elhelyezett minibárból issza a Dom Perignont, és a fűtött szélvédőnek és ablakoknak köszönhetően tökéletes kilátással élvezi, ahogy nem tudják őt megölni. Ha mégis beüt a baj, akkor a csomagtartóban elhelyezett tűzoltó és oxigénellátó rendszer gondoskodik a fontos ember életben maradásáról, a szórakoztatásáról meg nyilván az 530 lóerős V12-es, ami egy páncélozott autóban is majdnem akkora élmény, mint egy sima S600-ban.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.