Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Svájcnak van már egy híres autószalonja, a genfi, de most egészen másról volt szó: a Grand Basel kurátorai az autótörténelem legszebb és legkülönlegesebb típusait gyűjtötték össze, hogy méltó környezetben lehessen megcsodálni.

A minden évben megrendezett genfi autószalonon túl Svájcnak lett még egy figyelemreméltó kiállítása. A Grand Basel nem elsősorban a legújabb modellekről szól, itt többségben vannak a klasszikus típusok, amelyeket szakértő kurátorok választanak ki az automobil történetének legjelentősebb darabjai közül.

A svájci, német és francia hármas határon fekvő város kiállítási csarnokában berendezett Grand Basel ugyanis bőven ad helyet az autócsodák megtekintéséhez. 32 ezer négyzetméteren helyezték el a kiválasztott 113 autót úgy, hogy mindegyik tökéletesen bevilágított saját standot kapott, némelyiket más művészeti alkotással helyezték kontextusba.

A kiállított típusok között éppúgy voltak mindenki által ismert és imádott klasszikusok, a Lamborghini Miura vagy a Porsche 550 Spyder, mint a ritkán látott különlegességek is, a Cisitalia, az Iso Rivolta és a Pegaso. Giorgio Giugiaro nemcsak az általa tervezett szériagyártású és tanulmányautókat delegálta be, hanem saját maga is ott volt a kiállításon.

Nézd végig a Grand Basel képeit, hogy biztos legyél benne, miért kell ott lenned jövőre a legszebb autócsodák svájci kiállításán.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.