Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Olyan lapos, mint egy repülő csészealj, de mégiscsak autó, hiszen négy kereke van, ráadásul szuper-sportautókhoz méltóan megy a Renault legújabb prototípusa.

A képeken is meggyőző, de élőben lehet igazán lenyűgöző a Renault legújabb prototípusa. A TreZor egy sportkocsi tanulmánya, ennek megfelelően 4,7 méteres hosszához 2,18 méteres szélesség és mindössze 1,08 méteres magasság társul. Nem csak úgy néz ki, de úgy is kell beszállni, mint ahogyan egy repülő csészealjba való beszállást elképzeljük. Az egész tető felnyílik, így kell belépni az ajtók nélküli autóba. A csomagtartót, pontosabban az oda szabott bőröndöket a műszerfal előtt találod.

A szögletes kormánykerék a Formula–1 világát idézi, és a TreZor technikája sem áll messze tőle. A 350 lóerős és 380 Nm-re képes elektromotor ugyanis pontosan ugyanaz, mint amit a Formula E versenyautókban használnak. Mivel szénszálas anyagból készült a nagy része, ezért a súlyelosztás érdekében két részre osztott, nehéz akkumulátorok ellenére is csak 1600 kilogrammot nyom a Trezor, a légellenállási együtthatója pedig 0,22. Elég meggyőzően mehet, de kevés az esély, hogy valaha bárki is kipróbálhatja.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.