Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mostanra már tudod, hogy ha lemerültél, akkor egy wellness-hétvégével töltődhetsz fel, és az autódnak a rendszeres szervizelés mellett ugyanezt jelenti egy jó kozmetika, amit nem intézhetsz el egyszerűen azzal, hogy bedobod a gépi mosóba.

Ha az autódra nem csak egy használati tárgyként tekintesz, amit időnként tankolni és javítani kell, hanem álmaid típusával jársz, örömmel tölt el, amikor elfordítod a kulcsot vagy megnyomod a startgombot, és mindig visszanézel rá a parkolóban, akkor nem bírod nézni, hogy koszos legyen. Persze a tisztítását sem intézed el egy gyors gépi mosással.

Koszos autóval járni senki sem szeret, és nem is teszed, ha jót akarsz az autódnak. Sok bosszúságot előzhetsz meg azzal, ha rendszeresen és igényesen tisztíttatod az autódat, például nem lesz ideje beleégni a ráhullott szennyeződéseknek a fényezésbe, vagy a fékpornak a drága felnikbe,

Mondanunk sem kell, hogy a gépi autómosó erősen nem ajánlott kategória,

legyen akármilyen puha kefés, mégiscsak egy univerzális megoldás, ami azt jelenti, hogy igazán egyik autónak sem jó a helyenként felületes eredmény és a kefék által okozott apró karcok miatt. Otthon, a kertben a habos szivacsos, slagos autómosásnak is megvan a romantikája, és csináld magad autómosót is találsz minden benzinkúton, mégis jobb, ha profikra bízod a dolgot.

A kézi mosókban nagyobb nyomású, lágyított vízzel, kímélő samponokkal, hatásos waxokkal és puha kendőkkel dolgoznak, értő szemmel nézik a fényezést, és vigyáznak is rá.

Nézd meg, hogyan kell csinálni:

A profi kozmetikában nemcsak a mosáshoz értenek, hanem ahhoz is, hogy sokáig csillogó maradjon az autód. Tudják, hogy milyen szereket használjanak a gumihoz, a krómhoz és a vászontetőhöz, és ha kéred, több olyan bevonatot is felvisznek, amitől szinte magától lepereg a kosz az autódról.

  • A nanotechnológia például egy olyan felületet képez az autódon, amitől a víz tényleg lepereg róla, mintha kergetnék, és a kosznak sem lesz esélye megragadni rajta.
  • A kerámiabevonat pedig egy olyan ellenálló réteget képez a fényezésen, ami szabad szemmel nem látszik, de megvédi minden káros anyagtól a kedvencedet.
  • Ha pedig a korábbi ballépések ott hagyták a nyomukat az autón, akkor értő kezek polírozással tüntetik el a karcokat, amivel egy használt autó is úgy ragyog, mintha új lenne.

Az egyik legjobb hely, amit ismerünk, a Star Wash, ami nem véletlenül viseli a Premium Car Spa nevet.

Nem véletlen, hogy a legféltettebb kincsekkel járnak hozzájuk, és elég csak rápillantani a Facebook oldalukra, vagy követni az Instájukat, ami tele van szuperautókkal.

A Star Washnál nem is az a nagy szám, hogy járt már náluk Rolls-Royce, Bentayga vagy Lamborghini, hanem az, hogy az Urus már több színben is megfordult a három garázsukban.

Ha nincs is olyan szuperautód, ami illene ebbe a sorba, akkor is nézz rá az árlistájukra, a többféle csomag között találsz olyat, ami a szűkebb pénztárcához is megfelel. Ha tényleg szereted az autódat, és a barátnőd után végre egyszer a kocsidat is elvinnéd egy wellness-hétvégére, akkor itt a helye, hálás lesz érte.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a Star Wash.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.