Danyiil Kvjat és Sebastian Vettel nagy balhéja megvan a 2016-os Orosz Nagydíjról? Nosztalgiázunk egy kicsit a hétvégi futam előtt.

Nagy reményeket fűztek Kvjathoz az F1-ben, ám erre elég hamar rácáfolt a pilóta. Az orosz 2014-ben a Toro Rosso versenyzőjeként mutatkozott be a sportágban, egy szezon után pedig már elő is léptették a Red Bullhoz, ahol annyira nem váltotta meg a világot, hogy egy teljes szezon plusz három futam után visszafokozták a kistesóhoz.

Akkor az utolsó csepp a pohárban a 2016-os Orosz Nagydíj volt, ahol Kvjat kisebb ámokfutást hajtott végre: a 8. helyről rajtolva még az első kanyar előtt – abszolút amatőr hibát vétve – belecsúszott Sebastian Vettelbe, aki így Ferrarijával nekivágodott a másik Red Bullnak. A német még tudta folytatni a versenyt, ám nem sokkal később Kvjat megint eltalálta Vettelt hátulról, aki ezek után már kiesett, ami miatt érthetően rettentően dühös is volt.

(A videó valószínűleg átkattintás után indul.)

Kvjatot egyébként a Toro Rosso is kitette, sőt, a Red Bull menesztette is programjából, így szabadon igazolhatová vált, a Ferrari pedig segítő kezet nyújtott neki, 2019-ben pedig visszatért a Toro Rossóhoz...

(Fotó: Getty Images)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.