Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A WASP-osztályú USS Kearsarge nem köt ki, ha fogytán a készlet. Az utánpótlás helikopterekkel és hatalmas tömlőkön keresztül érkezik a hajóra, amit egy zseniális time-lapse videóban is megörökítettek.

Mivel az átrakodáshoz szükséges távolságban lehorgonyozni veszélyes lenne, ezért a hadihajók McDrive-jaként funkcionáló Fort Victoria ellátóhajóról (a videón ez a hajó látszik szemben) menet közben töltik fel a helikopterhordozó készleteit: a vizet, benzint és egyéb folyékony vagy gáz halmazállapotú anyagokat a tömlőkön keresztül juttatják fel a hajóra, a többit (például az élelmiszert és fegyvereket) pedig helikopterekkel szállítják. A Fort Victoriának volt dolga bőven, hiszen a 41 ezer tonnás hadihajón nagyjából háromezer tengerész és katona teljesít szolgálatot.

Ehhez hasonló kiszolgálás biztosan jól jött volna a Nathaniel B. Palmer jégtörőhajónak is, amelynek két hónapos déli-sarki expedícióját ötperces time-lapse videóba sűrítve élvezheted. Mondjuk jégkockából biztosan nem volt szükségük utánpótlásra.

(Forrás: Jalopnik)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.