Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Egyesült Államok és Kanada határán fekvő Huron-tó a világ harmadik legnagyobb édesvízi tava, aminek felszíni vízterülete csaknem hatvanezer négyzetkilométer. Vagyis százszor akkora, mint a Balaton, szóval elég nehéz benne bármit is megtalálni. Sok sikert, ha beleejted a fülbevalódat.

Ezt csak azért mondtuk el, mert az amerikai búvárok viszont eléggé ügyes fiúk, és ha nem is egy fülbevalót, de egy rég elsüllyedt hajót azért sikerült megtalálniuk. A Manasoo roncsa 1928 óta feküdt a tó mélyén, így a búvárok is eléggé meglepődtek, amikor a hajóban egy szinte tökéletes állapotban fennmaradt 1927-es Chevrolet Coupét is találtak. A fényezése ugyan egy kissé megkopott, de ahhoz képest, hogy kilencven éve álldogált a víz alatt, azért így is figyelemre méltó, hogy mennyire autószerű.


A felfedezés már csak azért is nagy dolog, mert a búvárok sanyarú sorsa, hogy hiába bukkannak rá egy rég elsüllyedt hajóra, nagyon ritkán fordul elő, hogy a felszínre is tudják hozni őket. A Chevrolet Coupét viszont minden további nélkül ki tudják emelni, így hamarosan már valószínűleg egy múzeumban fog álldogálni a kor (Ford A-Model utáni) második legnépszerűbb autója.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.