Hamilton azt kívánja, bár ne hallgatott volna a csapatára

Frusztrált a hétszeres világbajnok.

Bár Lewis Hamilton megnyerte a Török Nagydíj időmérőjét, csak a 11. helyről rajtolhatott a vasárnapi futamon. A hétszeres világbajnok végül ötödik lett Isztambulban, ám a verseny hajrájáig úgy tűnt, hogy akár a harmadik hely is összejöhet neki, azonban a Mercedesnek sikerült meggyőznie a sokáig ellenálló britet, hogy ne kerékcsere nélkül teljesítse a futamot. Hamilton végül nyolc körrel a vége előtt kötélnek állt és kiment új gumikért, ám ezzel visszacsúszott az ötödik helyre, ahonnan már nem tudott elmozdulni.

A brit csapatrádión ki is fakadt, hogy nem hoztak jó döntést, amiről a leintést követően is hasonló véleménnyel volt:

Érthető, hogy a Mercedes nem mert kockáztatni ebben a kiélvezett világbajnoki pontversenyben, és inkább a kevesebb pontot, de biztos célba érést választotta, Hamilton szerint viszont nem kellett volna ilyen dolgokat mérlegelni a csapatnak, ha máshogy időzítik a kerékcserét:

Az F1 hivatalos gumibeszállítója, a Pirelli szerint Hamilton gumijai nem bírták volna ki, és szinte biztosan defektet kapott volna még a leintés előtt.

Hamilton az ötödik helye, legnagyobb riválisának, Max Verstappennek a második helye azt jelentette, hogy a holland ismét átvette a vezetést a világbajnoki tabellán (előnye hat pont):

Ha már Török Nagydíj:

(Forrás, fotó: formula1.com)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.