Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A McLaren két pilótája és csapatfőnöke már megtette.

Az F1 új idénye még mindig nem indult el a koronavírus-járvány miatt, amely gazdasági szempontból érzékenyen érinti a sportágat. Éppen azért született meg az a döntés, aminek értelmében a nagy 2021-es szabályváltoztatásokat eltolják és csak 2022-ben vezetik be – de egyre inkább úgy tűnik, hogy még egy évvel későbbre, azaz 2023-ra halasztják –, hogy a rengeteg fejlesztéssel járó költségeket csökkentsék.

A McLaren a mezőnyből elsőként szerdán bejelentette, hogy az állások megóvása érdekében a kényszerleállás idejére szabadságra küldte jónéhány alkalmazottját, a többi dolgozó esetében pedig fizetéscsökkentést eszközölt. Utóbbiban a wokingiak két pilótája, Lando Norris és Carlos Sainz Jr., valamint Zak Brown csapatfőnök is érintett, de ők önként mondtak le fizetésük egy részéről – hogy mennyiről, azt nem tudni.

Sajtóhírek szerint pedig a mercedeses Lewis Hamilton, valamint a Ferrari versenyzőpárosa, Sebastian Vettel és Charles Leclerc is erre készül, állítólag már a tárgyalások is elkezdődtek – esetükben sem lehet tudni, mennyi az annyi.

Akárhogy is van, a pilóták fizetése jelentősen magasabb a csapatnál dolgozók bérénél, vagyis valószínűleg elég nagy segítséget jelenthet már néhány százalék is.

(Forrás: Sky Sports, fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.