Hamilton már akkor is panaszkodik, amikor versenyt nyer

Igazából nincs abban semmi újdonság, hogy Lewis Hamilton panaszkodik, a szezonnyitó után is megtette, amikor pole-ból bukta a dobogó legfelső fokát, és most is nyavalygott egy sort, pedig a második helyről rajtolva nyerte meg az Azeri Nagydíjat.

A brit problémája az, hogy szerinte Sebastian Vettel szabálytalanul vezette a futamot a biztonságoi autó mögött:

„A szabályok szerint a safety car mögött nem szabad lassítgatni-gyorsítgatni. Nem szabad egyszer a gázt nyomni, aztán ráfékezni, nem szabad a követő autót beugratni. Ha nem lenne az a szabály, nyilván mindenki ezt tenné, és előbb-utóbb sikerülne is megszívatnia a követőt. De ez tilos. Szabad szlalomozni, de nem szabad gyorsítani-fékezni.”

Ez persze a tavalyi incidens után érdekes éppen tőle hallani, de ettől még igaza van, ha valóban ez történt. Hamilton panaszt is tette, ám a versenyigazgató Charlie Whiting másképp látta a helyzetet:

„Ha megnézzük, az egész mezőnyben történtek ilyesmik. Úgy gondolom, nem várható el, hogy mindenki folyamatosan ugyanazt a tempót hozza. Amíg nem történik valami egyértelműen veszélyes, nekünk nincs problémánk ezzel, és szerintem Vettel megfelelően kezelte a helyzetet.

Ez a válasz viszont nem elégítette ki Hamiltont, aki a következő versenyzői megbeszélésen helyre akarja tenni ezt a dolgot.

Konkrétan erről az esetről van szó:

Streamable - free video publishing

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

Az Azeri Nagydíjon idén is akadt izgalom bőven:

(via, fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon