Hamilton őszinte véleménye Alonsóról felér egy hatalmas pofonnal

Lewis Hamilton nem kertelt, szerinte Fernando Alonso egyedül saját magát okolhatja, amiért csak két világbajnoki címig jutott.

Alonso az idény végén elhagyja a Forma–1-et, mindezt kétszeres világbajnokként teszi, de úgy, hogy 2013 óta futamot, 2014 óta pedig dobogós helyet sem szerzett. Lewis Hamilton szerint a spanyol csak is magának köszönheti ezt:

„Rendkívül tisztelem Alonsót, hiszen mindenki tudja, mit jelent a sportág számára, de sajnálatot nem érzek vele kapcsolatban. Ahogy nekem, vagy bárki másnak, úgy neki is megvolt az esélye a további bajnoki címekre. Azonban, ha valaki úgy gondolkodik, olyan döntéseket hoz, mint ő a versenyeken kívül, akkor nem kell meglepődni, ha végül hoppon marad. Alonso 2007-ben azt hitte, ő diktál a pilótapiacon, kétszeres világbajnokként mindenki versenyezni fog érte, holott ekkor már ott voltam én is és Sebastian Vettel is. Amikor pedig 2014-ben  feladta a pozícióját a Ferrarinál, Vettel egyből lecsapott rá, és akkor már nem volt visszaút.”

Alonso 2014-ben saját magával szúrt ki, ugyanis nem nagyon titkolta, hogy idő előtt le akar lépni a Ferraritól, amihez 2016-ig kötötte szerződése. A maranellóiak viszont nem vártak a spanyol döntésére, leigazolták Vettelt a helyére, de ekkor már a Mercedeshez és a Red Bullhoz sem tudott menni, előbbinél ott volt Hamilton (meg a közös balhéjuk), utóbbi pedig a saját nevelésű pilótákat részesítette előnyben.

Eközben...

(Fotó: RaceFans)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon