Robert Kubica álma valóra vált, versenyzőként is visszatér a Forma–1-be.

Nem sokan hitték, hogy a lengyel a 2011-es (majdnem végzetes) ralibalesete után újra az F1-ben versenyezhet majd, de a lengyel RMF rádió mellett már a mértékadó Autosport is kész tényként közli, hogy

– erre egyébként a napokban maga a lengyel is utalt. A bejelentés valószínűleg még a hétvégi, szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj előtt megtörténik.

Ez egyébként azt is jelenti, hogy Szergej Szirotkint egy év után elküldi a Williams.

Ez az egész olyan, mint egy tündérmese

Kubica a 2012-es szezont a Ferrarinál kezdte volna, ám 2011-ben elég komoly ralibalesetet szenvedett – majdnem elvesztette jobb kezét –, így kénytelen volt feladni az F1-es versenyzést. Tavaly viszont annak ellenére is többszőr lehetőséget kapott korábbi csapatnál, a Renault-nál a 2017-es modell kipróbálására, hogy keze továbbra sem tökéletesen funkcionál.

Bemutatkozása viszont olyan jól sikerült, hogy sokáig úgy tűnt, Kubicának az ülés is meglesz, de végül nem szerződtette a Renault. Ezek után a Williamsnél tűnt fel a lengyel, ahol végül félig-meddig összejött a bemutatkozás: teszt- és fejlesztő pilótaként adta a rutint a Williams tapasztalatlan pilótapárosa mellé a 2018-as idényben.

És minden jel arra utal, hogy 2019-ben az ülés is meglesz. Örülünk és drukkolunk neki!

UPDATE: Kubica visszatérése hivatalos:

WILLIAMS RACING on Twitter

KubicaAnnounced https://t.co/U4Lw6RdJO1

Eközben...

(Fotó: Twitter)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon