Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Taycan bemutatása óta tudjuk, hogy a Porsche elektromos autója elképesztően gyors lett, de biztosak vagyunk benne, hogy lesz, akinek ez sem elég. Az amerikai Hennessey máris elkezdte a felkészülést.

A Hennessey műhelyében a tuningolt Mustangok és Camarók mellett saját szuperautót is építenek, a Venom F5-tel a céljuk nem más, mint a Bugatti Chiron sebességrekordjának megdöntése.

A texasi cég eddig csak őrülten erős V8-asokből épített még jobban kigyúrt izomautókat, de már az elektromos autókat is kinézték maguknak.

Még csak nem is a Tesla, hanem a Porsche újdonsága, a Taycan lesz az első elektromos autó, amit a Hennessey műhelyében felturbóznak. Nem mintha a két villanymotorral szerelt sportlimuzin ne lenne elég erős,

Jövőre érkezik az első Taycan a Hennessey garázsába,

és elsőként csak a kerekeket és a lökhárítókat cserélik ki. Utána pedig megnézik, hogyan lehetne egy kicsivel még gyorsabbá tenni. Bár a Hennessey vevői elsősorban az amerikai V8-asokért keresik fel a tuningcéget, hamarosan az elektromos autók is eszedbe juthatnak a nevéről.

Ebben is benne volt a Hennessey keze:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.