Hibridként is jöhet a családi Honda
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hibrid hajtással is bemutatta a CR-V legújabb, ötödik generációját a Honda. A sanghaji autószalonon leplezték le a két elektromotorral kombinált változatot, amiről még nem tudni, hogy Európába is megérkezik-e, pedig szeretnénk.

Már várjuk a CR-V ötödik generációját, amit nemrég mutatott be a Honda, és az idén hozzánk is megérkezik. A japánok szabadidő-autója az eddiginél kényelmesebbnek és praktikusabbnak ígérkezik. Már az elődjét is szerettük, és ha az új modell minden téren felülmúlja a korábbit, akkor új kedvenc Hondánk lehet, persze csakis a Civic Type R mellett.

A sanghaji autószalonon pedig bemutatták az új CR-V Sport Hybrid változatát. Olyan sok mindent még nem árultak el róla, de annyit tudni lehet, hogy a hajtáslánca megegyezik azzal, amit az amerikai piacon árult Accord Hybrid is megkap. 2 literes, négyhengeres benzinmotorja 143 lóerős, amihez két elektromotor csatlakozik, így 212 lóerő a kombinált teljesítmény.

A hibrid CR-V lítiumion akkumulátora csak 1,3 kilowattórás, így ne számíts arra, hogy sok kilométert meg lehetne tenni vele tisztán elektromosan. De a villanymotor nagyszerűen hozzájárul ahhoz, hogy csendben és nyugodtan suhanj vele, hiszen egy családi autó igazából erre való. Még nem tudni, hogy Európában is forgalmazzák-e, de ha igen, komoly ellenfele lehetne a Toyota RAV4 Hybridnek.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.