A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner ismételten az állítja, hogy Lewis Hamiltonnak meg kéne próbálnia feltartóztatni Nico Rosberget a vasárnapi Abu-dzabi Nagydíjon.

Hamiltonnak jócskán le kell hagynia Mercedes csapattársát, hogy behozza 12 pontos lemaradását és megszerezze negyedik világbajnoki címet.

Horner már a héten korábban is javasolta Rosberg feltartóztatását, de Hamilton csak csütörtökön, a verseny előtti sajtótájékoztatón reagált a felvetésre, szerinte nem lenne sem praktikus, sem könnyű, sem pedig bölcs.

"Lewisnek lesz a legkönnyebb dolga közülünk a hétvégén" a Red Bull csapatfőnöke így nyilatkozott Sky Sport F1-nek a FP1 után, ahol a pilótája szorosan küzdött a Mercedes duójával. "Csak meg kell próbálni megnyernie a versenyt."

"Ha Nicot csupán csak lehagyja az nem elég. Javasoltam neki valamelyik nap, hogy tartóztassa fel és Lewisnek nem tetszett az ötlet, de azt gondolom, hogy nincs más esélye ellene."

A Red Bull erős 2016-os kampánya már így is hozzásegítette őket kettő győzelemhez, 15 dobogós helyezéshez és a konstruktőrök világbajnokságának második helyezéséhez. Horner állítja, hogy igencsak esélyes, hogy jó eredménnyel zárják a versenyt.

"Az évad minden várakozásainkat felülmúlta. Év elején még azt gondoltuk, hogy örülhetünk ha bejutunk a top 5-be. Végül megnyertünk pár versenyt, nyertünk a Ferrari ellen és a Mercedes fő ellenfele vagyunk.

" Az év csodás befejezése lenne ha még egy dobogós helyezést szereznénk."

 

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon