Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hugh Hefner nagykanállal falta az életet, ezért nem meglepő, hogy autóból is a lehető legjobbat választotta. A Playboy-alapítóé volt az egyik első 600 Pullman, ami az Egyesült Államokba került, és ami most egy Mercedes-specialista munkája nyomán úgy néz ki, mint újkorában.

1964-ben az egyik első Amerikába került 600 Pullman tulajdonosa lett Hugh Hefner, aki a Playboy alapítójaként nem is választhatott volna stílusosabb autót a hatüléses limuzinnál. A fekete Mercedes előbb a magazin kiadója, a HMH Publishing Company nevén volt, majd egy amerikai szállodalánchoz került. Szerették volna felújítani, de nem találtak hozzá szakembert, ezért egy németországi műhelybe szállították.

Stuttgart közelében az 1984 óta működő Kienle Automobiltechnik éppen a klasszikus Mercedesek felújítására szakosodott családi vállalkozás, ahol hat szakértő összesen 4000 munkaórát töltött a pompás S-osztály rendbetételével. A 00005 sorozatszámú, piros bőrbelsős 600 Pullman most éppen úgy csillog, mint amikor a hatvanas évek közepén Hugh Hefner ebben gördült be a Playboy-villa elé.

A 6,24 méter hosszú limuzin lehet, hogy 2,7 tonnát nyom, de a 6,3 literes V8-as motorjának 250 lóereje elég volt ahhoz, hogy 9,7 másodperc alatt gyorsuljon százra, és a végsebessége elérje a 205 km/órát. A legnagyobb Playboy 91 éves korában, 2017-ben hunyt el, és egyelőre nem derült ki, hogy mi lesz a szépen felújított Mercedesének a sorsa.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.