Az Indian elképesztően gyönyörű kétkerekűvel hozná vissza mindenki kedvét a motorozáshoz. Újra menő lesz a bőrzseki, a hajzselé meg a puha dobozos Lucky.

Az Indian Scout alapjaiból kiinduló FTR 1200 lehet a legendás gyártó új nagy dobása, nem csak a saját jövőképük egyengetésére, de talán egy szebb és jobb világ eljövetelére is hatással lehet.

Az elmúlt tíz évben mást sem hallunk, hogy a motoros piac válságban van, a gyártók is leginkább az ázsiai pályára figyelnek, az új generáció pedig inkább a mobiltelefonjaik nyomkodásával és a virtuális világ ígéreteivel tölti a hétköznapjait, mint autók és motorok után epekedve.

Hát, ha 2019-ben legördül az első FTR 1200 az utcára, itt minden megváltozhat. Elfogultság nélkül: láttunk ennél szebb szerelmi vallomást a motorozás irányába az elmúlt években?

Mintha összeráztunk volna egy trial bikeot, egy naked bringát és a kisülő testbe belelehellnénk a cruiserek perzselően öntörvényű, szabad világát. Hogy lehet olyan motort tervezni, amitől egyszerre könnyezi össze magát egy nagypapa és egy alsótagozatos?

Pár apró adat, hogy legyen mit várni számszakilag is:

Az 1133 köbcentis, V2-es blokk várhatóan 100 Le és 100 Nm körüli teljesítményt fog a hátsó kerékre küldeni, amivel ezt a ránézésre nagyon könnyű motort olyan piszkosul meg fogja hajtani, hogy nem lesz kedvünk leszállni róla. Félő, hogy túl gyarkan kell majd tankolni a kis kapacitású tank miatt, de ez még akár változhat is.

Ezt akkor ne hagyjuk annyiban, jövőre lássuk, hogy megjelenik a szalonokban, mert én biztosan veszek egyet, de lehet inkább kettőt: egyet beviszek a nappaliba is, ezt állandóan nézni kell.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon