Hat évet is kaphat, ami elég rossz üzlet az egymillió forintnak megfelelő svéd koronáért egy orosz diplomatának átadott pendrájvért.

A svéd ügyészség ipari kémkedéssel vádol egy 47 éve férfit, aki több Svédországban működő vállalattól, többek között a Volvo Truck és a Scania belső informatikai rendszereiből mentett le információkat. Hogy a két svéd márka műszaki megoldásai megjelennek-e az új Kamazokon, az még nem biztos, mindenesetre a kém egy orosz diplomatának adta át azt a pendrive-ot, amin letöltött fájlok és képernyőfotók voltak.

Cserébe 27.800 svéd koronát, azaz alig egymillió forintot kapott, ami (persze csak ha korábban nem voltak már más tranzakciók) nagyon szerény fizetség lenne azért az akár hat éves börtönbüntetésért, ami most vár az információtolvajra.

A kém a helyi média tudomása szerint svéd nemzetiségű, de az ügyészség nem hozott nyilvánosságra pontosabb részleteket a személyét illetően. A férfi külső tanácsadóként dolgozott a megkárosított cégeknél, így fért hozzá azok belső rendszereihez.

(Automotive News)

 

Pedig tudnak az oroszok maguk is érdekes dolgokat csinálni teherautó-témában, ha akarnak:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.