Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A SAIC Maxus Life Home V90 Villa Edition nemcsak kívülről hihetetlen, de a belsejéhez hasonlót sem láthattál még négy keréken.

Pedig ha lakóbuszokról van szó, akkor azért össze lehet szedni néhány igen meredek megoldást. Így hirtelen a Variomobil csúcsmodellje jutott az eszünkbe, melynek hátsó rámpáján egy Mercedes-AMG GT vagy egy Porsche 911 is beparkolható a hatalmas test hátsó fertályába.

Egyszerű halandók számára persze még egy mezei Mercedes Marco Polo is maga lehet a közúti fényűzés netovábbja, de azért ennél egy kicsit szélesebb a spektrum, ha különleges lakóautókról van szó.

Most pedig a kínaiak pakolták jónéhány méterrel feljebb az ingerküszöböt, a SAIC Maxus Life Home V90 különleges változata ugyanis egy teljes felnyitható emelettel rendelkezik, ahová egy működő lift viszi föl a boldog tulajt, hogy a reggeli kávét a teraszon szürcsölhesse el.

A lenyűgöző mobil otthont teljes egészében Kínában tervezték és gyártották. Helyből nem sokkal nagyobb, mint a többi felső kategóriás lakóbusz, de a Villa Edition oldalai kicsúsztathatók, így a busz egy húsz négyzetméteres lakótérré változtatható lecövekelt állapotban.

Ami azonban páratlanná teszi ezt az iparművészeti alkotást, hogy a felső traktusa is felnyitható, így egy teljes emeleti lakóész jön létre, ahová egy működő lift viszi föl az embert. Mutatunk egy videót, melyben kínaiul beszélnek, de igazából nem kell érteni, mit szövegel a narrátor, ugyanis a látvány magáért beszél.

A Villa Editiont 1:10-től láthatod.

A falakon LED-világítás, érintőképernyős kezelőszervek mindenhol, sőt, még egy átlátszó OLED-televízió is helyet kapott az egyik ablak előtt.

A SAIC Maxus ezt a gépet csak megrendelésre gyártja le, az árától pedig valószínűleg égnek fog állni a hajad:

Komoly összeg, amire még rájön a szállítmányozás költsége, és feltételezéseink szerint arra is érdemes némi pénzt félretenni, hogy a jármű Európában is kaphasson forgalmi engedélyt.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.