Csak tizenkét darab készült ebből az E-Type Lightweight kivitelből, és most az egyik legjobb állapotban lévő példány került árverésre. Több mint hétmillió dollárt fizettek érte.

7 370 000 dollárért, azaz mintegy 2,14 milliárd forintnak megfelelő összegért vitték el a Bonhams árverésén ezt az 1963-as Jaguart, ami ezzel minden idők legdrágábban eladott E-Type modellje lett, egyben a hatvanas évek óta gyártott Jaguarok között is a legtöbbet éri.

Nagy értékét indokolja, hogy 1961 és 1963 között eredetileg csak 12 darab készült ebből a Lightweight kivitelből, és ez egy kivételesen jó állapotban lévő példány, még az eredeti, 293 lóerős hathengeressel és négyfokozatú váltóval.

Fél évszázados kora ellenére ez az E-Type még csak hatezer kilométert futott, és ez is elég volt ahhoz, hogy ’63-ban megnyerje az ausztrál GT bajnokság egy futamát. Bár a típusból jelenleg ez kelt el a legtöbb pénzért, de közel sincs a legértékesebb Jaguarhoz: egy 1955-ös D-Type tavaly 21 780 000 dollárért ment el, ami minden idők második legdrágábban eladott autójává tette.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon